Farver

Farver_sktst.png

Mørkeblå, sand, dueblå og highlight blå

Skattestyrelsens farvepalette består en mørkeblå farve og en sandfarve, der begge er koncernfælles farver. Herudover har Skattestyrelsen, som den eneste af styrelserne, to styrelsesspecifikke farver, som er unikke for denne styrelse, og som kan anvendes steder, hvor man ønsker mere blikfang eller styrelsesidentitet. Den ene af disse farver er dueblå, den anden er highlight blå.

 

Farvefordeling

Alle styrelser i Skatteforvaltningen er 80% mørkeblå. Dvs. den mørkeblå farve derfor er den primære, og det er denne, der vil anvendes i langt de fleste sammenhænge og på de fleste materialer. Sandfarven er den sekundære farve. De to styrelsesspecifikke blå farver er kun til anvendelse enkelte steder, og ud af disse to er det den dueblå farve, der er den primære. Den highlight blå farve er, som navnet antyder, kun tiltænkt steder, hvor det er nødvendigt at anvende en mere signalstærk farve. Det kunne fx være en login-knap på digitale platforme, hvor den dueblå farve ikke vil skabe det nødvendige blikfang. 

farver_sktst_diagram.PNG

Graduering af farver

Der kan anvendes gradueringer af farverne, men kun hvis der er behov for flere nuancer, og kun hvis grundfarven indgår som en del af farvebrugen. Dvs. der må ikke anvendes lysere gradueringer af farverne uden grundformen af dem anvendes samtidig. 

sktst_farvegradueringer.png